Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-10-06
Kategoriserat: Spirituella tatueringar

Spirit tattooing – en övning i medveten närvaro

Gästbloggare: Joakim Urma

För mig har energiutbytet i att få en tatuering en rituell laddning. Ett ego upplever något irrationellt i att frivilligt gå igenom smärta, märka kroppen och lägga så stor tillit i tatuerarens händer. Man blöder och betalar utföraren för något som inte har ett tydligt praktiskt syfte och som i vissa sammanhang leder till dömande från omgivningen. Att ändå ta emot en tatuering är en stark bekräftelse av viljan att låta sitt inre skina utåt.

Att bli tatuerad är att erbjudas en potent övning i medveten närvaro. Tiden som går, placeringen på kroppen, motivet samt stämningen och dagsformen sätter svårighetsgraden. Man får en chans att bli mer sams med kropp och sinne. När en klient är orolig eller upplever obehag brukar rådet bli att ge upp. Smärtan kommer till en, så försök att inte streta emot eller underhålla viljan att fly. Med acceptans för det som sker sparar man kraft och belönas med en behagligare upplevelse, inre frid och styrka.

Tatueringen och hur man väljer den är alltid en sorts spegling av det inre. Den inleder en pågående konversation med motivet och ofta framträder fler meningar och associationer i takt med att man djupnar ytterligare i relation till sig själv.

Joakim Urma är mitt tatueringsnamn när jag gör figurativa motiv och No One Special kallar jag mig när jag jobbar i abstrakta stilar. Jag är tillgänglig för att samskapa tatueringsupplevelser med dig och du kan alltid boka gratis tid för en förberedande konsultation. Läs mer och boka här. Du hittar mig på Swahili Bob’s Tattoo på Bondegatan 16, Södermalm, alla veckodagar utom söndag. Väl mött!