Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2022-08-25
Kategoriserat: Spirituella platser

6 kraftplatser i Sverige

Kraftplatser är precis som namnet skvallrar, kraftfulla och speciella platser som hittas runt om på vår planet. Här är energierna både extra starka och mer positiva, och för personer som är känsliga för energier, upplevs skillnaden mot andra platser väldigt tydligt. Historiskt sett har den här typen av områden använts för religiösa ceremonier och bär på många år av minnen, känslor och skeenden. Vi har samlat listan för dig som är nyfiken på att besöka någon av Sveriges kraftplatser – och har du en himla tur ligger någon av dem runt hörnet från där du bor.

1. ALES STENAR, KÅSEBERGA

Ales stenar brukar kallas ofta för Sveriges Stonehenge och är en fornlämning 59 kvartssandstenar. Med sina imponerande 70 meter i längd och 19 meter i bredd, utgör Ales Stenar Sveriges största bevarande skeppssättning.  Ales stenar är en av Sveriges mest kända kraftplatser och är beläget 32 meter över havet på Kåsehuvud.
Se på karta.

2. STENSHUVUD NATIONALPARK, KIVIK

Stenshuvud nationalpark har genom åren kommit att bli en populär plats för vandringar, meditationer och trumresor inom den spirituella kretsen. Tar du dig upp på en av nationalparkens tre höjder kan du ta del av den maffiga utsikten som syns på bilden.
Se på karta.

3. OMBERG, BORGHAMN

Omberg är ett omtyckt berg på Östgötaslätten som sägs ha mycket speciella energier i omlopp. Omberg är också en ekopark och är särskilt kända för sitt imponerande artrika skogslandskap.
Se på karta.

4. ANUNDSHÖG, VÄSTERÅS

Det vackra fältet Anundshög är en gravhög från 500-700 år e.Kr. men beskrivs trots det som en plats med lyfta, positiva och helande energier. Du hittar de vackra stenformationerna strax utanför Västerås.
Se på karta.

5. RÖSARING, UPPLANDS-BRO

Rösaring består bland annat av en stor labyrint som sägs vara den största i Norden, och hit kommer många för att göra ceremonier och trumresor.
Se på karta.

6. BASTEDALENS KINAPARK

Bastedalens Kinapark är belägen i ett gammalt kalkbrott och är designad i kinesisk stil. Runt om i parken hittar du flera starka energipunkter där många besökare genom åren fått uppleva den speciella atmosfären. Parken har flera vackra paviljonger som är perfekta för en avkopplande meditationsstund.
Se på karta.