Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-02-24
Kategoriserat: Reiki, healing & energisessioner

Reiki – mystik eller vetenskap? Del 1/3

mothership-sandra-gärtner

DEL 1 /5 i en bloggserie om energimedicin.
Skribent: Sandra Gärtner, Reiki Master

Under en livskris fann jag energimedicinen Reiki. Jag var utbränd och testade det mesta jag kom över. Min första session var på distans och jag minns hur jag plötsligt såg energier i olika färger dansa över min kropp. Efteråt kände jag mig mer grundad, återhämtad och närvarande än på många år. Det jag fått uppleva var det många kallar Healing. Energimedicin, energiterapi, biofältsterapi eller healing syftar till olika praktiker som arbetar med livskraft för kroppslig, emotionell och andlig läkning. Ki, chi, prana och kundalini är alla olika namn på denna mystiska livskraft. I praktiker som Reiki används livskraften för att främja balans i våra energikroppar och därmed hela vårt väsen.

Under årens lopp har jag fördjupat mig i reiki. För även om jag förstår konceptuellt varför energimässig balans gör mig kroppsligt återhämtad eller att det går att skicka reiki genom tid och rum, saknar jag mer handfasta och begripliga förklaringar. Med solen i jungfru har jag alltid varit akademiskt lagd och jag började därför leta svar utanför den spirituella sfären.

Inom biomedicinen fann jag begreppet homeostas. Vid homeostas är de viktigaste livsavgörande funktionerna i kroppen i optimal balans för vår överlevnad. Homeostas är också starkt sammankopplat med den delen av det autonoma nervsystemet som reglerar återhämtning och självläkning. Enligt forskningsrapporter är det homeostas och nervsystemsreglering som lämnar kroppen grundad, återhämtad och närvarande efter reiki vilket också främjar de naturliga läkningsprocesserna.

Kvantfysiken gav mig också fler, intressanta förklaringar. Teorin om non locality, som bekräftades av nobelprisvinnarna i fysik år 2022, visar att delade subatomära partiklar påverkar varandra även om de befinner sig på olika platser. Som om de vore sammankopplade. Teorin skulle kunna förklara varför det är möjligt att skicka healing till någon på distans. Reiki fortsätter att göda min nyfikenhet och utmanar mitt ego. Det finns så mycket att utforska och jag har bara börjat.

Sandra Gärtner Reiki teacher
@sandragartner

Här hittar du healing, reiki och energiaktörer i Sverige
Läs mer om Sandra, hennes sessioner & event