Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-04-20
Kategoriserat: Reiki, healing & energisessioner

Recension av frekvensterapi med Sara Garanty

Det holistiska boomen har knappast undgått någon vid det här laget och det dyker upp mängder av spännande behandlingar i en rasande takt. Motherships grundare Malin har träffat den mediala färggurun Sara Garanty för att testa en av de allra senaste behandlingsmetoderna som tagit den holistiska världen med storm, nämligen frekvensterapi.

Vad är frekvensterapi?

Frekvensterapi har seglat upp på toppen av nya kroppsbehandlingar och fungerar som en kraftfull version av healing som ger kroppen en möjlighet att läka naturligt. En typ av alternativmedicinsk metod som använder ljudfrekvenser för att behandla olika sjukdomar och tillstånd, med andra ord. Tanken bakom frekvensterapi är att varje cell i kroppen har en elektrisk frekvens, och genom att använda rätt frekvenser kan man stimulera kroppens självläkningsprocesser. En kraftfullare typ av healing, skulle man kunna förenkla det.

Albert Einstein “Future Medicine will be the Medicine of Frequencies”.

Frekvensterapi kan användas för att behandla allt från fysiska smärtor och inflammation till psykiska tillstånd som depression och ångest. Metoden kan användas på olika sätt, till exempel genom att lyssna på ljudfiler med specifika frekvenser, genom att sätta elektroder på huden för att applicera elektriska frekvenser, eller genom att använda speciella instrument som genererar ljudfrekvenser.

Men hur fungerar det då? Jo, alla celler i kroppen har frekvenser som kan mätas i hertz. iTeraCare (som själva instrumentet kallas) skapar terrahertsfrekvenser – samma frekvens som friska hälsosamma celler har, som kan nå 20-30 cm in i kroppen. Genom att resonera med frekvensen av din kropp aktiveras friska och vilande celler samtidigt som sjuka, muterande, candida celler elimineras.

Färg- och aurastjärnan Sara Garanty

Jag möter Sara i hennes behandlingsrum på den omtalade kristallbutiken Oh La Moon i Stockholm. Det är något speciellt med Sara och jag faller snabbt för hennes spännande kombination av integritet och lugn, busiga energi. Ett riktigt superlativ till kvinna, konstaterar jag. 

Sara har gjort sig känd som Inrednigsdesigner och är idag en av Sveriges främsta färgexperter, en kunskap hon också använder sig av i sitt yrke som medial Coach och Auraläsare. Som Auraläsare tolkar hon sina klienters aura (det energifält som omger alla människor och levande varelser) genom att analysera färgerna, formerna och mönstren. Tillsammans ger det henne en bild av personens fysiska, mentala och andliga tillstånd som hjälper henne att komma med tips på vilka färger som passar just den personens behov.

Recension av behandlingen

Det glimmar till i Saras ögon när jag frågar om frekvensterapin. Hon berättar att tekniken funnits ett tag men att själva instrumentet varit alldeles för dyrt för att spridas till gemene man – tills nu. 

Sara är en av de första i landet att erbjuda frekvensterapi och berättar glatt vidare om hur behandlingen kommer att gå till. 

Den vadderade britsen jag strax ska få lägga mig på står redo med kuddar och filtar och jag frågar hur lång tid behandlingen brukar ta. 20 minuter säger Sara, medan hon tar fram det röda, glansiga frekvensverktyget. Den påminner om en långsmal hårfön och känslan den bjuder på är inte långt därifrån, ska det visa sig. Sara börjar med att lägga några utvalda kristaller på mina chakrapunkter som ska hjälpa till att frigöra energin ytterligare. Jag ser inte vilka hon valt, men litar blint på hennes omdöme. Den här färgkonnssäsören har koll, känner jag. 

Hon håller maskinen en liten bit ovanför mig medan långsamt för den längs med min kropp, hela vägen nerifrån tårna, upp till huvudet. Den mjuka och varma strömmen av luft skänker en lugn och meditativ känsla som gör att jag snabbt kommer ned i kroppen och blir ett med underlaget. Det bubblar till i kroppen och avslappningen är total. Plötsligt minns jag alla kyliga vintermorgnar när jag desperat försökt värma mig med hårfönen och konstaterar att den här luftströmmen är betydligt härligare – värmen är perfekt, inte för varm, inte för kall. Jag ber en stilla bön att behandlingen aldrig ska ta slut men minns att Sara berättat att 10 minuter på varje sida (mage och rygg) räcker.

När behandlingen är slut känner jag mig mjuk och avslappnad i kroppen. Jag tycker mig känna mindre smärta i min överarbetade rygg än innan och jag lämnar lokalen med en harmonisk känsla och en aningens simmig blick. Det här kommer jag göra igen.

/ Malin Åberg, Grundare Mothership

Boka tid med Sara

Här läser du mer om Sara Garanty och bokar tid för auraläsning eller frekvensterapi.