Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2024-04-10
Kategoriserat: Övriga, Kost, Tips

Finanslegendens Mikael Sydings hemliga hälsotips

Han har kallats för finansvärldens Wolf of Wall Street efter att ha blivit ekonomiskt obereoende när han var 42, han poddar, klippdyker, skriver krönikor, friklättrar och är en klippa på att hålla kroppen i trim. Med en karriär fylld av mytomspunna bedrifter och banbrytande initiativ har Hedgefonsveteranen och tillika finanslegenden Karl-Mikael Syding blivit ett fenomen av en anledning. Den här mannen vet hur man maxar jordelivet och hans eviga dragning till spänning har nästan kostat honom livet, flera gånger om. I det här inlägget delar Karl-Mikael med sig av hans bästa, och hans mest hemliga tips (well, tills du läst klart artikeln) som får kropp och själ att spira.

Gästskribent: Karl-Mikael Syding

Mitt uppdrag är att mogna, att hitta min egen, individuellt anpassade, konstruktiva återkopplingsslinga. I grund och botten att ge ett ofiltrerat, sant, uttryck för den jag faktiskt är. Sedan mina första år har jag med mig ett antal särdrag som summerar till en grundläggande personlighetstyp, en arketyp. Den består av ett antal strategier eller benägenheter att förhålla sig till omvärlden, till sanningen om man så vill. Min kropp interagerar med verkligheten, med den grundläggande sanningen om allas vår gemensamma spelplan. Och min hjärna och mitt medvetande tolkar signalerna efter bästa förmåga.

Min fysiska och mentala träning har som yttersta mål att komma närmare ett sant förhållningssätt med andra människor, djur, växter samt mindre tydligt levande aspekter av den materiella omgivningen. Jag vill så uthålligt och äkta som möjligt uppleva, dela och utveckla konsensusverkligheten tillsammans med andra sanningsresenärer.

Träning- och kostrutiner som inte krånglar till det

Rent praktiskt innebär min inställning bland annat att jag sover tills jag vaknar naturligt utan alarmklocka, styrketränar utomhus varje morgon för att fånga solen, avslutar duschen med någon minut på kallaste inställningen, samt äter mitt första mål mat för dagen minst 16 timmar efter senaste näringsintaget. Jag mediterar kort och enkelt med boxandning några minuter eller klappar omsorgsfullt och fokuserat barken på träd jag passerar. Jag följer ingen särskild diet, men det blir oftast lax, makrill, tofu, veggofärsgryta med bönor på tallriken, ackompanjerat av grönkål och spenat eller vitkål samt ofta pasta med högt proteininnehåll. Havregrynsgröt med valnötter, pumpakärnor, solrosfrön, kanel och frysta bär hör också till mina mest frekvent återkommande måltider. Så ofta jag kommer åt kryddar jag med mycket chili, vitkål, svartpeppar och gurkmeja.

Tillskott & mitt hemliga hälsotips

Min tillskottsstack består endast av en daglig matsked kreatin respektive NAC, men på vinterhalvåret kompletterar jag även med en kapsel D-vitamin på 4000 IE. Jag dricker också en matsked ren fiskolja varje dag, en ren naturprodukt som inte koncentrerats eller förändrats utan snarast är en slags mycket OMega-3-rik fisk i flytande form. Fiskoljan från ArcticMed har varit mitt hemliga trick i snart 20 år, nyckeln till att jag fortfarande är både friskare och starkare nu än jag var när jag började med rutinen. (Här köper du fiskoljan, red.s anm.).

Mitt medvetande är här för att finna resonans, en slags musikalisk sanning med resten av existensen. Träning, meditation, socialt umgänge, ostörd sömn och rätt näring utgör komponenter i min symfoni för hälsa, sanning och skönhet. Om det jag gör inte är sant för mitt inre, min arketyp, eller mitt yttre, mitt förhållningssätt till världen, då fungerar det inte. Men gör jag rätt och sant, i harmoni, då blir det vackert, starkt, helt och hälsosamt på alla plan.

Beauty is truth, truth beauty – that is all
Karl-Mikael Syding