Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-04-23
Kategoriserat: Övriga

Astroprognos Maj 2023

ÖVERGRIPANDE ENERGIER

Energin i maj är som en stor, mjuk och varm kram. Den är lugn och trygg och strålande. Den här månaden kommer vi att få känna på hur trygghet känns från en djupare och mer förankrad ståndpunkt. Trots att vi har en förmörkelse i början av månaden kommer detta inte att störa det övergripande temat av trygghet. Maj i år handlar om att kultivera en djupare säkerhet i oss själva, och detta kommer både fullmånen och nymånen under månaden att hjälpa till med. Det handlar om att hitta till ett nytt djup av vårt väsen. Ett djup vi kanske tidigare trott inte var accepterat att visa, för i våra djupaste djup ligger också sårbarheten och rädslan för att bli dömd. I maj uppmanas vi till att hitta tillbaka till vårt inre center, och att utveckla en ny relation till det. Det är som att vi ska upptäcka oss själva på nytt den här månaden, men på ett väldigt lugnt och harmoniskt sätt. Vi ska inte ta vår vardag för givet och inte låtsas som att förändring aldrig kommer att ske. Maj kommer att visa oss att förändring är oundvikligt, men att vi alltid har oss själva som den trygga och orubbliga punkten. 

I maj kan vi upptäcka saker som tidigare hållit sig dolt från oss. Detta kan vara gammal kunskap som kommer upp till ytan som vi inte visste att vi hade, det kan vara en djup vishet och självklarhet som stiger i oss som härstammar från tidigare liv och urmodern i kosmos. Det kan vara fördelaktigt att göra tidigare liv meditationer i maj eller att ägna sig åt hypnos för att dra fram dolda minnen. 

Under hela månaden är det samtidigt som vi är hållna och så omfamnade av den moderliga och feminina energin. Venus styr över Oxen och därför också över maj, och med hennes närvaro kommer allt att kännas lite härligare och lättare. Vi får verkligen hjälp på traven av universum den här månaden, och det är som att vi blir burna genom alla upplevelser vilket gör att vi kommer uppleva en större känsla av harmoni och lugn. Ta tillvara på de fantastiska energierna den här månaden genom att spendera tid på saker du tycker om och inte stressa för mycket. Meditera, var ute i naturen och vid vatten, samt utforska dig själv och dina sinnen. Maj är en underbar månad som genomsyras av kärlek, så se till att koppla in dig på den energin genom att varje dag välja glädje, lugn och trygghet. 

OMKRING FULLMÅNEN – 5 MAJ

Den här fullmånen är kraftig eftersom det även är en månförmörkelse. När månen blir full uppmanas vi alltid att släppa taget om någonting som håller oss tillbaka, och ihop med förmörkelsen blir tiden just nu extra kraftfull för transformation. Cykeln vi befinner oss i nu sattes igång med nymånen och solförmörkelsen den 20:e april, och kommer att kunna kännas av fram till slutet av maj då vi har nästa nymåne. Förmörkelseperioder kan liknas vid ett vakuum, då allting kastas upp i luften och kan landa lite hursomhelst. För att se till att utfallet blir såsom vi önskar är det bästa att göra att skicka ut en djup önskan till universum att föra alla de bästa upplevelserna till dig, men att sedan ge upp kontrollen. Förmörkelseperioder är turbulenta och oförutsägbara, så att försöka styra ditt liv i en specifik riktning just nu kommer bara att ödsla din energi. Spendera den hellre på att ta hand om dig själv och vila, och ha tillit till att universum kommer ge dig allt du önskar. 

När månen är full i Skorpionen handlar allt plötsligt om vårt djupaste djup och innersta väsen. Nu är en mycket mystisk tid då vi uppmanas att ta kontakt med vårt ursprung och botten av vårt hjärta. Se hur djupt du kan gå den här fullmånen, och vilka minnen som kommer upp från barndomen eller tidigare existenser. Hinnan mellan världarna är tunn just nu och kan assistera dig i att få läkning eller kontakt med tidigare dold kunskap. 

Under en förmörkelse skakar tillvaron till, och det kan kännas som att vad som kommer härnäst ligger helt i det dolda. Skorpionen uppmanar oss just nu till att tillåta framtiden att vara oviss, och att låta mysteriet utveckla sig i den tid som är rätt. Vi är inte menade att veta och förstå alla steg på vår resa, även om det är frustrerande. Släpp på tyglarna och se vad som händer när du låter universum leda vägen. 

Det finns även ett tema kring pånyttfödelse runt den här fullmånen, och ett mycket kraftigt sådant eftersom det är en förmörkelse. Skorpionen som arketyp är fågeln Fenix, som sätter eld på sig själv för att bränna bort sin gamla identitet för att kunna födas som en ny, högre version av sig själv. Detta tycks vara temat för fullmånen, och den hjälper oss att skala bort och skala av gamla identiteter som vi inte längre behöver och som kanske har skavt ett tag. Använd elden och kraften bakom den här fullmånen till att uppfinna dig själv på nytt, och öppna upp dig för möjligheterna som ligger framför dig när du ger över kontrollen till universum. 

FULLMÅNENS NUMEROLOGISKA BETYDELSE: SNABBA KAST & TURBULENS

Datumet fullmånen infaller på har också betydelse, eftersom det är den 5/5 vilket ger oss den numerologiska koden 55. 5 inom numerologi står för förändring, snabba kast och ibland lite turbulens. Trots att förmörkelseperioden är över kan vi känna av eftersläpande energier, och vi kan uppleva att vi fortfarande går igenom stora förändringar. Femmans energi förstärker detta tema, och under nymånen kan vi uppleva en slags rastlöshet eller otålighet trots Oxens lugna energi. Försök att göra det bästa av båda dessa energier och använd de till att utveckla en plan för dina drömmar. 

MJUK & GRUNDAD NYMÅNE – 19 MAJ

Det här är en av de mjukaste och mest grundade nymånarna på året, och efter en intensiv förmörkelseperiod är det precis vad som behövs. Oxen är det tecken i zodiaken som älskar lugn och trygghet, som värnar om sin familj och sina tillgångar. Just nu är det troligt att vi vill ha det lugnt och skönt runt omkring oss, vila och fokusera på att ta hand om oss själva. En längtan efter sommaren och semester kan också infinna sig just nu, och det är som att nymånen ger oss en försmak på den harmoni och avslappning vi sedan kommer få uppleva under vår ledighet. 

Nymånen är den tid under månvarvet som månen försvinner helt från himlen och natten därför blir extra mörk. Detta sågs av gamla traditioner som en mycket kraftfull och potent tid då våra önskningar och drömmar kunde gå i uppfyllelse. I mörkret existerar potentialen till allt som kan bli, det är den kosmiska modern och början till allt. På grund av detta sägs det att nymånen är den bästa tiden för manifestation och intentionssättning. Tillsammans med Oxens energi blir detta en kraftfull kombination som kan hjälpa oss att sätta praktiska och realistiska mål för att uppnå allt vi drömmer om. 

Dagarna kring nymånen ligger det stor vikt vid Oxen då majoriteten av himlakropparna befinner sig i tecknet. Spendera tiden nu med att planera, organisera och hålla ditt hem rent. Kanske känner du för att uppdatera din garderob inför sommaren eller spendera lite extra pengar på mat. Oxen är expert på att unna sig och dras till allt som utstrålar harmoni. Materiellt välstånd är viktigt för Oxen, men så är även harmoni i kropp och själ. Under nymånen är det bra att fundera över att föra in nya rutiner som kan gynna ditt fysiska och psykiska välmående. Kanske behöver du föra in mer mindfulness eller meditation i din vardag, eller hitta en bättre fungerande träningsrutin? Vad du än känner att du behöver införa eller förändra för att gynna ditt generella välmående finns det ingen bättre tid att göra det än nu. De kosmiska energierna ligger i perfekt harmoni för att göra en omstart i vår hälsa och för att utvecklas till en mer livskraftig människa. 

Sätt dig under nymånen och skriv ner praktiska och rimliga steg du kan ta för att uppnå det du vill. Dela gärna in dina intentioner i olika kategorier, såsom fysisk hälsa, mental hälsa, spirituellt välmående och materiella tillgångar. Skriv sedan ned vad det är du vill manifestera, och avsluta med att verkligen känna känslorna av att ha allt du drömmer om. 

Skrivet av Kajsa Krebs
@aiisa_stories