Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-05-10
Kategoriserat: Kakoceremonier, Hälsokost

Så tillreder du din egen kopp ceremoniell kakao hemma

Hur tillreder man sin egen kopp ceremoniella kopp kakao hemma, och vad är det egentligen som är så bra med den hyllade kakaon? I det här inlägget delar Motherships egna kakaofacilitator Jenny med sig av kakaons historia, dess hälsoglada fördelar och hur du går till väga när du vill njuta av en kopp på hemmaplan.

Kakaons helande krafter

Ceremoniell kakao är inte bara en dryck utan även en ritual som har sina rötter i antika kulturer. Genom att dricka ceremoniell kakao kan man uppleva en rad olika fördelar, både fysiskt och mentalt.

> Ökad fokus och koncentration: Kakao innehåller naturliga substanser som teobromin och fenyletylamin som kan bidra till ökad fokus och koncentration.
> Stressreducering: Kakao innehåller även tryptofan som är en aminosyra som kan bidra till ökad avslappning och minskad stress.
> Förbättrad sinnesstämning: Kakao innehåller anandamid som är en neurotransmittor som kan öka känslan av lycka och välbefinnande.
> Ökad kreativitet: Genom att delta i en ceremoniell kakao-ritual kan man uppleva ökad inspiration och kreativitet. Förbättrad sömn: Kakao innehåller även magnesium som kan hjälpa till att reglera sömnen och förbättra sömnkvaliteten.
> Ökad närvaro och mindfulness: Genom att dricka kakao som en del av en ceremoni kan man skapa en meditativ upplevelse som hjälper till att öka närvaron och mindfulness.

Fördelarna är baserade på historisk användning av ceremoniell kakao samt modern forskning kring kakao och dess hälsofördelar.

Ingredienser

– 2 msk rå kakao pulver
– 2 dl vatten eller valfri växtbaserad mjölk
– valfri sötning (ex. honung, agave, stevia) efter smak
– Kanel, himalayan salt eller cayenne peppar om man önskar lite spice
– Du kan fritt blanda ner dina favorit kryddor, med kakao handlar det om att hitta din unika smak du gillar bäst. Även adaptogenes så som reishi, örter eller maca pulver passar utmärkt med denna dryck Kakao mått: 10-15 gram: liten mjuk mängd 15-25 gram: hjärtöppnande stund 25-35 gram: daglig meditativ dos 35-50 gram: ceremoni dos för djupt läkande

Så tillreder du din kopp kakao

Blanda allt i en kastrull: växbaserad mjölk eller vatten, lägg i ca 2 msk ceremoniellt kakao pulver och valfria kryddor.
2. Värm upp dessa ingredienser och stäng av värmen när du ser en slöja med ånga börjar bildas ovan kakaon. Notera att kakaon inte ska koka eftersom då riskeras alla hälsosamma näringsämnen försvinna.
3. Rör om med en visp eller sked för att få en så mjuk koncistens som möjligt.
4. Ta bort kastrullen från värmen och häll upp i din favorit kopp.
5. Tillsätt valfri sötning och för att göra kakaon efter fluffig och krämig kan du använda en mjölkskummare för extra mjuk känsla.
6. Ta några djupa andetag, landa i nuet och bjud in en valfri intention innan du avnjuter denna hjärtmedicin.

Servering

1. Häll upp kakaon i din favorit kopp. 2. Sitt ner på en bekväm plats och ta några djupa andetag för att koppla av och landa i nuet.
3. Dela din intention genom att blåsa den i koppen eller säga den tyst för dig själv.
4. Kalla in dina spirit guides, änglar, spirit animals och självaste Spirit of Cacao som hjälper oss komma hem till våra hjärtan och självkärlek.
5. Vänd blicken inåt speciellt till ditt hjärta och njut av kakaon i lugn och ro och var närvarande i stunden.
6. Du kan även avsluta ceremonin genom att tacka moderjord, ”Mama Cacao” för att hon hjälper dig hitta hem till ditt inre lugn.

Connecta med Jenny Finne

Läs mer & Boka kakaoceremoni

test