Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2024-01-18
Kategoriserat: Holistisk kunskap

Vad betyder egentligen ”trauma”?

Plötsligt snackar alla om trauman – men vad betyder det trendande ordet på allas läppar? Trauma är ett holistiskt begrepp som sträcker sig bortom fysiska skador, till att omfatta djupgående påverkan på själ och personlighet. Det representerar inte bara en yttre händelse, utan också den inre resonansen som händelsen skapar. Ett så kallad trauma kan både vara en liten händelse eller stor, men den gemensamma faktorn är att den formar vår självbild och blir ett med hela vår kropp och själ, med vårt väsen, ibland långt efter att den ursprungliga händelsen har inträffat.

Det är en komplex väv av känslomässiga ärr och påverkar vårt sätt att relatera till oss själva, andra och världen omkring oss. Alla människor bär på trauman av olika storlekar och typer, och för att läka dem behöver du bekanta dig med det, förstå varför det uppkom och börja behandla det på alla plan av dig – body, mind och spirit.

Några exempel på sätt att börja läka trauman är att använda sig av samtalsterapi, kroppsbaserade terapier, mindfulness och andliga övningar. På Mothership.se hittar du mängder av duktiga behandlare som står redo att hjälpa dig vidare mot en helare själ – lycka till på din resa och kom ihåg att du är värdig, precis som du är, oavsett vad du varit med om.

Kärlek från Malin