Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2024-01-29
Kategoriserat: Holistisk kunskap

Allt du velat veta om palo santo

En resa genom skogens dofter och hälsosamma hemligheter

I en värld som snart har hälsotrender än grässtrån är det lätt att gå vilse bland olika alternativ, men det finns en OG-favorit som nästan alla känner till; palo santo. I den här artiklen tänkte vi berätta mer om dess ursprung, användning och de hälsosamma fördelar som den sägs erbjuda.

Det heliga träts bakgrund

Palo santo, som översätts till ”heligt trä” på spanska, härstammar från Sydamerika, och då främst från Ecuador och Peru. Trät tillhör citrusfamiljen och är känt för sin karakteristiska doft som kombinerar toner av mint, citrus och tall. Palo Santo har spelat en central roll i andliga ceremonier och traditioner sedan en lång tid tillbaka och har först de senaste åren seglat upp på de spirituella topplistorna i norden.

Hur används Palo Santo

Användningen av palo santo varierar, men det vanligaste är att det bränns som rökelse. Traditionellt används det för att rena energin i ett utrymme och skapa en lugn och avslappnad atmosfär – men det är inte bara doften som gör palo santo speciell; många tror också att dess rök har förmågan att driva bort negativ energi och främja positivitet.

Hälsofördelar av Palo Santo

  1. Stressreducerande egenskaper: Palo santo har lugnande egenskaper som kan hjälpa lindra stress och ångest.
  2. Luftrening: Röken från palo santo har antimikrobiella egenskaper och kan bidra till att rena luften från oönskade bakterier.
  3. Förbättrad sömn: Många använder palo santo för att skapa en avslappnad atmosfär innan sömn, vilket kan bidra till en mer fridfull natt.

Forskning & vetenskap

Trots dess långa historia pågår det fortfarande forskning på palo santos hälsoeffekter inom den vetenskapliga världen. Preliminära studier tyder på att vissa föreningar i träet kan ha antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, men ytterligare forskning krävs för att bekräfta dessa påståenden.

Att låta palo santo bli en del av din dagliga rutin kan vara ett sätt att integrera naturens lugnande kraft i ditt liv. Oavsett om du väljer att bränna det för att rena ditt hem eller bara för att njuta av dess ljuvliga doft, är palo santo en gammal skatt som fortsätter att charma oss med sina hälsosamma mysterier från skogarna i Sydamerika.

/ Malin, grundare, Mothership