Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-04-18
Kategoriserat: Forskning, Self care

Därför är det bra att krama träd, enligt forskningen

Att krama träd, eller ”shinrin-yoku” som det kallas på japanska, har visat sig ha flera fördelar för hälsan och välbefinnandet. Några av fördelarna inkluderar:

Stressreducering

  1. Kramning av träd har visat sig minska nivåerna av stresshormoner som kortisol i kroppen. Det kan också bidra till att sänka blodtrycket och hjärtslaget, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar och andra hälsoproblem.

Förbättrad mental hälsa

Kramning av träd kan hjälpa till att lindra depression och ångest. Forskning visar att det kan öka produktionen av dopamin och serotonin, vilket är kemikalier i hjärnan som påverkar vårt humör och känslomässiga tillstånd.

Ökad immunitet

Träd avger kemikalier som kallas ”phytoncider”, som har visat sig stärka immunsystemet och hjälpa till att bekämpa sjukdomar.

Förbättrad sömn

Kramning av träd kan hjälpa till att förbättra sömnen genom att minska stress och ångest, vilket kan göra det lättare att somna och förbli sovande.

Ökad mindfulness

Att krama träd kan hjälpa dig att bli mer närvarande i nuet och öka din mindfulness. Det kan också hjälpa dig att känna en större koppling till naturen och förbättra ditt övergripande välbefinnande.