Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-01-25
Kategoriserat: Astroprognoser, Astrologi

Astroprognos – Februari 2023

5 SNABBA FÖR MÅNADEN

– Släpp taget. Rensa ut det allra sista utav 2022 som ni inte vill ta med er in till det nya året.  
– Den inre kraften. Det är dags att komma i kontakt med er inre  energi och styrka.  
– Tillit. Våga släpp taget om det som inte vibrerar i din frekvens. Något bättre väntar på att få kliva in i ditt liv.  
– Självkärlek. Det finns mycket tid för att ta hand om dig själv och  ditt välmående i alla former.  
– Dröm. Det finns inga restriktioner i drömmarnas värld. Låt dem visa dig framåt.

FEBRUARI – SAMMANFATTNING  

I februari vill vi släppa taget om det sista som tynger oss. To-do-lists  som legat och fått rötter, ord som ska ut men i stället blockerat vår talförmåga, och självständighet som har väntat på att få ge uttryck. Vad det än är som du sitter och trycker på eller håller inne, så kommer februari att hjälpa dig till att lösa upp dessa blockeringar.

Februari är en förberedelse för våren, alltså nystarten på det astrologiska året. Energin denna månad är som en utsträckande hand för att släppa taget om det allra sista för att vi ska kunna slappna av i mars månad, innan Vädurens  eld sätter eld i baken på oss. Den bär en rebellisk touch som står starkt medveten i sina val, vilket kommer att ge oss extra support till att stå  starka och stabila i vår kraft. Ge dig själv tid till att gå inåt och ta kontakt med denna inre styrka under början utav denna period. Gärna innan den 20:de februari då energin förändras drastiskt och blir mer sprakande och utgående. Det finns mycket yta för dig just nu till att lägga den nya planen för de nästkommande månaderna. Rensa luften och energierna som inte längre behöver hänga med dig in i 2023. Kanske hade du planer under 2022 som inte längre ser ut att vara  menade för dig? Våga släpp taget om dessa, för ny energi är på ingång!

I slutet på februari kommer du i kontakt med en helt annan energi än vad du klev in med i månadens start. Du kommer känna en lättnad till att andas och ta det lugnt. Det kommer att upplevas som att det finns mer tid för egen tid, njutning och omhändertagande. En tid till att bara fokusera på det som du vill helt enkelt, eller snarare drömma om det du vill. För drömmar är något som kommer att få ta extra plats under slutet på denna månad, så förbered dig nu för att släppa taget om alla måsten och praktiska ting. En fantasifull, mysig och manifesterande tid väntar dig. 

Månadens highlights – Dagar att lägga på minnet

5 FEBRUARI – FULLMÅNE I LEJONET  

Fullmånens djupa ljus kliver in till det karismatiska och modiga Lejonet. Detta kommer att skapa yta för oss att uttrycka vårt sanna jag. 

En lättare och renare energi än vad många utav oss vanligtvis kan uppleva vid fullmåne. Det är nästan som att fullmånens energi bara är inne och vänder hos oss för att transformera sin energi i riktning utåt och i stället ge form i ett kreativt uttryck. Solen är lejonets styrande planet vilket gör att lejonet trivs som bäst i en energi som syns och  skiner starkt. Så i fullmånens djup vill denna energi inte vara allt för  länge.

Solen befinner sig just nu i Vattumannens tecken, lejonets  motsatta energi. Tillsammans skapar denna energi en fantastisk balans  emellan jaget och det kollektiva, vilket gör att vi vill dela vårt ljus med andra. Denna energi strålas expanderat utifrån vårt hjärta, men lagras och skapas i vårt center av solarplexus. En krigarenergi av inre  styrka, mod och självständighet som vill stråla med varm kärlek ut till  världen.

Så låt detta ljus få ta plats inom dig och känn dig trygg till att det formas och delas på det vis som är skapt för just dig. Vi kan med trygghet brösta upp oss lite extra under denna tid då energin står i kärlekens tecken. En bra tid för att låta ditt alldeles egna unika ljus illuminera din energi och kreativitet. Du kommer att stå klarare inför dina beslut under den här tiden, då du säkert vet vad som är för ditt eget bästa. De vill säga, ditt hjärta vet. Låt din inre styrka skina igenom dig och låt världen ta del av ditt ljus! 

11 FEBRUARI – MERKURIUS I VATTUMANNEN  

Intellektuella Merkurius kliver in i Vattumannen och in till samma energi  som vår sol står i just nu. Denna energi vill utveckla och expandera våra  tankebanor. Vi kommer att vilja skanna våra nya så som gamla idéer på  potentiella möjligheter. Då vi fortfarande går emot nymåne så är det  ännu inte tid för nyskapande, MEN en tid för att dela med oss utav våra innovativa tankar och planer som vi redan har skapat. Vi frigör just nu  vår energi för att skapa plats för nytt.

Vattumannen är en mycket kollektiv energi som arbetar för världens bättre, snarare än för vårt ego och vårt personliga plan. Energin vill föra ihop oss som jordiska individer för att tillsammans skapa något bättre som kan gynna alla i helhet. Detta är en mycket mentalt aktiverad energi, så se till att ditt sinne är till ro när den kickar in. Jag föreslår att du ger dig själv en liten daglig meditation under dessa dagar för att samla din energi och bespara dig själv från tankspriddhet. Detta är en mycket vacker energi för att skapa kloka och hållbara planer för framtiden i vilken riktning du än går. Men kom ihåg att dela med dig utav dina insikter och låt de kollektiva bli en del utav dem, på ett eller annat sätt.

18 FEBRUARI – SOLEN I FISKARNA  

Solen som symboliserar vårt grundjag och center lämnar den unika Vattumannen och kliver in i Fiskarnas tecken. Vi går från ett fast beslutet lufttecken till ett vattentecken med flexibel energi som nu möter solens stora pampiga kraft. Detta kan skapa en viss ödmjukhet och avslappning inom oss som får oss att komma i djupare kontakt med vår visdom. Verktygen som vi samlat på oss igenom livet kommer nu till användning på det sätt som dem är andligt skapade för.

Det finns en  starkare distans för vårt jordiska ego under denna period och vi kan uppleva en mer avslappnad energi i oss själva. Vi släpper ner stridsyxan och stoltheten och låter tilliten till universums energier guida oss  framåt. En magisk tid för att balansera och komma i djupare kontakt med alla våra kroppar, fysiskt, mentalt, och själsligt. Lägg märke till dina drömmar och vad dem har att säga dig under denna period. De talar högre än vad dem brukar. 

20 FEBRUARI – NYMÅNE I FISKARNA & VENUS I VÄDUREN 

Många härliga skiften sker denna dag och får vår nymåne att påverka oss lite extra. Ännu en nystart i vår måncykel och vår planet för harmoni och njutning kliver in till den eldiga Väduren. Detta skapar en väldigt direkt energi till att gå vår egen väg. Med självsäkerhet tar vi för oss utav livets alla godheter. En fantastisk och oslagbar energi som får  oss att känna oss levande, MEN använd den med vördnad. Väduren har trots allt en stark påverkan på vårt ego och vi vill självklart inte trampa någon annan på tårna pga. ”dumjaget”. Ett ypperligt tillfälle för oss att ta en central position där vi behöver kliva fram, öppna upp oss för nära  och kära eller ta första steget ut för ett nytt äventyr. Väduren i Venus vill  aktivera glädjen i vårt liv. Den skapar modet för oss till att öppna dörrarna som krävs för att livsglädje och energi ska få träda in. Det  kommer att ”hetta till” och fysisk aktivering och styrka kan vilja ta extra plats i ditt liv just nu. 

Månen följer vår solenergi in till Fiskarnas tecken för att skapa en magisk energi. Fiskarna styrs utav drömmarnas planet själv, Neptunus,  och skapar en mycket fantasifull energi för oss. Denna energi renar oss från rädslor och tveksamheter och fokuserar starkt på våra möjligheter. ”Underbart och helt fantastiskt!”, känner jag, men kan självklart vara på gott och ont. Det kan vara viktigt att ta med oss vad vi tidigare kommit fram till under föregående månfas för att inte bli förvillade utav denna drömlika energi. Att stå grundat med fötterna på jorden under denna nystart kan hjälpa oss att inte sväva i väg alltför högt upp. En grundad meditation där fantasin får flöda fritt kan vara det perfekta verktyget för att sätta våra nya intentioner för tiden framför oss. Dina drömmar har inga gränser. 

Föregående energiskiften – Vad har hänt och vad är en retrograd egentligen?

Då vi startar denna Astroprognos i februari månad så vill jag gärna presentera en liten sammanfattning och förklaring över föregående större energiskiften som vi gått igenom. Saturnus som symboliserar fadern har gjort sig en genomresa i Vattumannens energi. Detta har  påverkat vårt kollektiva något enormt och skapar en ifrågasättande energi till vår struktur i samhället. Vi vågar och har energi till att fråga oss själva angående vår tro och vad vi egentligen tycker är rätt och fel. Vi kommer i starkare kontakt med vår sanning och världens turbulens  gör att vi kommer i starkare kontakt med vårt hjärta. Hur vi vill leva vårt liv och vad står rakryggat upp för. De gränser som Saturnus tidigare satt i sten börjar nu raseras. Vi börjar förstå att vi tar våra egna beslut och äger vår egen individuella rättighet. Det pushar oss till individuell styrka och förändring inom samhällets tro och principer. Dem som ”alltid” varit. Den nya tiden startade redan 2020 då Vattumannen klev in i  Saturnus och det är nu dags för en större förändring i världen. 

Det har varit en mycket intensiv period för många då vi har haft personliga planeter i retrograd över oss, men jag kan meddela er att den tiden har passerat. Alla planeter är nu i direkt energi och är här för  att stanna ända till 21 april. Detta kan upplevas som en frigörelse eller rejäl skjuts framåt för oss. Vi kommer att känna ett starkare flöde i vår aktiva energi framöver oss.  

När vi däremot pratar om retrograder så är det inte något som vi  behöver känna fara eller gömma oss för. Det är en magisk tid för oss till  att pausa, göra om och göra rätt. En tid att uppskatta och hylla oss själva för det som vi tidigare åstadkommit. Det är en tid för oss att sakta ner, vända oss inåt och ge kärlek in till själen. Däremot, så lever vi  i ett samhälle som vill att vi ständigt ska framåt. Det är inte skapt för att  vi ska sakta ner eller ha tid till att känna efter, så just därför kan en  retrogradsperiod upplevas som intensiv och jobbig. Men inte för att  den egentligen är det, utan just för att vi inte lever i samklang med  flödet utav energin som är här för oss. Det är som att vi står pressade  emellan universums energi och energin här på jorden. 

SÅ PÅVERKAS DU AV RETROGRADER

Så vad händer egentligen när en planet går i retrograd? När en planet  går retrograd så får vi en uppfattning utav att planeten går baklänges när det i själva verket inte sker någonting alls. Detta sker på grund utav  planetens fart och distans ifrån oss här på jorden. Detta gör att vi tror  att planeten saktar ner. Det blir alltså en typ utav synvilla, och på grund  utav vår falska uppfattning så sker det även en falsk uppfattning till  kontakten med energin av planeten i retrograd. Därför kan vi känna en  typ utav frånkoppling eller distans till planetens energi. Detta gör att vi  till exempel inte känner igen vår kommunikation vid Merkurius i  retrograd, eller vår drivkraft vid Mars retrograd. Planeten Mars talar även för vår karma och kan skapa återupplevelser utav karma  som vi måste gå igenom för att transformers allt djupare i oss själva. Detta kan ske i en retrograd som denna Mars i Tvillingarna som vi fick  uppleva från 30 oktober 2022 – 13 januari 2023. 

Här kan det vara till hjälp att titta in på vart retrograden faller i din egen personliga astrologikarta och vad du behöver ta en närmare titt på för kontemplation. Du kan även ta en närmare titt på om någon planet stod retrograd då du föddes då denna planet kan hålla en mycket djup och stark kraft i din egen energi. En retrograd i din personliga astrologikarta kan tala för en djupare förkroppsligad styrka i dig själv. 

Amanda V. Nordin 
Astrologer/Psychic Healer/Creative Artist 
@amandavnordin 
amandavnordin@gmail.com 
www.longbeachlife.se/amanda