Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-04-09
Kategoriserat: Astrologi

Allt om Saturn Return

Alla astrologiintreserade pratar om den – men vad innebär en saturn return, och vad är det egentligen som händer mellan åldrarna 21-31? Motherships Astrolog Amanda reder ut begreppen.

Saturnus återkomst, eller Saturn-return, betyder att den långsamma planeten Saturnus återgår till den exakta position där den stod då Ni föddes. Detta brukar ske emellan åldrarna 27–31 och symboliserar portalen till ”vuxenlivet”. Är Ni födda mellan år 1993–1996 så finns det en stor chans att ni är födda med Saturnus i Fiskarnas tecken. Detta betyder att Ni går igenom en livsomvandlande transformation s.k. Saturnus återkomst precis just nu! Notera att vår värld är i en konstant föränderlig utveckling och det s.k. ”vuxenlivet” ser mycket annorlunda ut idag en vad det gjorde för bara 20 år sedan. Det behöver inte betyda att du måste stå redo för barn med en livspartner, stabilt boende, och en egen framgångs full verksamhet. Om nu detta inte är din dröm så klart! Det är nämligen så att Saturnus symboliserar Fadern i vårt horoskop och är nu här för att ifrågasätta Er livssituation och vad Ni har skapat sedan han var här sist. Med ett mycket kritiskt öga kommer Saturnus att skanna av Ert liv vilket kan skapa en känsla av stress och oansvarsfullhet i Er nuvarande situation.

Det är extremt många människor som tar livsomvandlande beslut i denna ålder och väljer att skaffa barn, hus eller satsa på sin business pga. Saturnus pressade energi. Det är absolut meningen att dessa beslut ska ske för att vi ska få en ny fokus i vår nästa livs-fas och släppa en stor del utav våra föregående mönster. Det är en planet med stark karma-lära och denna period kommer med stora förändringar och med det stora uppoffringar, men kom ihåg att så snart som vi genomgått denna period så frigörs energin. Detta gör att vi inser att det finns gott om tid i livet och vi kanske helt plötsligt ifrågasätter besluten vi tog under vår Saturn-return. Varför hade jag så bråttom? Gjorde jag verkligen det jag ville eller vad var det som styrde mig?

Det allra viktigaste i det här livet är att vi tar ett eget ansvar för att leva vårt liv lyckligt, kärleksfullt och hälsosamt. Att vi ser till att vi lägger vår energi i den riktning som fyller oss med glädje, passion, och inspiration. Att vi omger oss med människor som hejar på oss och lyfter vår personliga utveckling framåt. Detta är inga lätta beslut att ta eller lätta mönster att bryta, och det är inte att räkna med att vi kommer att ta varje steg rätt under vår livsresa. Däremot så finns det vissa bitar som är livsavgörande och det är här vår självmedvetenhet kommer in. Så, här är några frågor att fundera över för Er som just nu går igenom Saturnus återkomst:

  • Om du stod helt själv i en vit ljus omgivning, vad skulle du bjuda in till din värld ifrån ditt förflutna och vad skulle lämna kvar? Vad skulle du bjuda in som är helt nytt för dig?
  • Hur ser den perfekta dagen ut för dig, ifrån morgon till kväll? Lägg märke till känslan du går med under dagen, vilka som är med och vad du ser mest fram emot under dagens gång? Din omgivning är en dröm och du får vakna upp precis vart du vill i världen. Enjoy!
  • Vad är dina framtida drömmar och vad gör du just nu för att gå emot ditt mål? Alltså hur integrerar dina nutida beslut med dina framtidsdrömmar och finns det något du borde justera?

Det kan låta klyschigt efter många hundradens år i traditionernas energier, men se till att lev Ert liv fullt ut. Är det lätt att göra stora livsförändringar? Verkligen inte. Är det värt resultatet? ABSOLUT! När man bryter ett mönster kan det också betyda att man bryter ett mönster för många generationer bakåt så de klart att det känns, men det är så värt det! Gör det inte komplicerat och bygg ett liv i den enklaste formen för Ert eget bästa. För den enklaste formen är också den renaste lyckan, och innehåller det materiellt eller inte spelar inte så stor roll i slutändan. Det som spelar roll är kärleken för Er själva och andra som Ni väljer att ta med Er under livets gång. Återigen, prioritera Er lycka och kärlek under denna viktiga tid så kan jag lova att energin av Saturnus återkomst kommer att guida Er rätt och långt framåt på Er livsresa.