Hej kompis, nu får du 50% rabatt på IR-bastu när du signar upp för vårt kärleksbrev  - läs mer här
Publicerat: 2023-02-23
Kategoriserat: Astrologi

Astroprognos – Mars 2023

Månadens tune – Burning Fire Soul – Murray Kyle

5 SNABBA FÖR MÅNADEN

– Skapa. Låt din inre värld uttrycka sig i inspirationen och kreativitetens anda.
– Njut. Värdera din hälsa och avslappning i en omhändertagande tid.
– Kollektiv transformation. Det är mycket som ändrar riktning denna månad så fokusera åt vilken riktning du är på väg.
– Aktivera din inre krigare. Visa att du är den som ställer upp för dig själv och vågar gå mot dina drömmar.
Nytt Astrologiskt År. Gott Nytt År! Dags att fullfölja dina nyårslöften.

MARS – SAMMANFATTNING

I mars vill vi samla vår energi och skapa en harmonisk omgivning och stabil grund att stå på för att sedan ladda och skjuta rakt upp emot stjärnorna… mer eller mindre. Detta är en månad med så extremt stora och världsomvandlande skiften på vårt himlavalv att det nästan kan bli lite mycket för dig som är en känslig själ.

I första halvan av månaden möts vatten och jord tillsammans och bildar en fantastisk stabil, formbar och empatisk energi. Det kommer inte bara göra att vi får mer förstående för vår omgivning utan vi kommer också få ett bättre begrepp om oss själva. Man kan beskriva det som att vi kommer att få nyckeln till vårt inre under den här tiden och det kan upplevas som att vi känner oss högt medvetna, sprirituella och mer visa än vanligt. Mycket händer på vår insida som vi kan uttrycka i kreativitets och inspirationens anda. Det är även i början av månaden som vår långsamma planet Saturnus byter tecken in till Fiskarna, exakt samma dag som fullmånen landar i Jungfrun. Två motsatta energier som mötts bidrar till den perfekta balansen där struktur möter drömmar.

Ända fram till den 19 mars då Vädurens energi börjar kliva fram så är det en mycket härlig och harmonisk tid för njutning, omhändertagande och rutiner. Dessa rutiner är det meningen att vi ska ta med oss in till det nya astrologiska året som sker den 20:de mars då energin ökar något i hastigheten. Nu är det dags att visa vem som är Ditt allra största fan, Du själv! Den här starten kommer att bli sprudlande och härlig på alla sätt och vis då Väduren vill att du ska framåt i din utveckling. Första dagen på den nya månaden kickar vi igång med en nymåne som med alla verktyg i fickan kommer att vilja guida oss orädda in till rätt riktning. På med riddarrustningen och ta vara på denna krigarenergi.

I slutet av månaden kommer Kräftan in och tar över vår drivna planet Mars. Ännu ett ledande tecken som vill framåt, men till skillnad från Väduren så värderar denna energi säkerheten först. Detta kommer att bidra till en tryggare atmosfär för oss och fokuset landar i att balansera vår drivkraft in till säkra och stadiga beslut. Vi kommer att uppleva en aning mindre spontanitet då universum tycker att vi har haft fullt nog med tid till att utforska vilket håll vi vill åt. Men nu är dags att ta ställning och fokusera på din egen utveckling framåt.

Vi har MÅNGA planeter Väduren just nu och dem alla befinner sig på Vädurens hemmaarena i första huset. Detta maxar energin upp till toppen! Dem är här för att visa dig att du är värdiga dina vildaste drömmar, att du ska tro på din stryka och kapacitet, att du bär på en inre krigare som aldrig skulle svika dig. Tillåt dig att bada i denna energi, drick denna energi, och bli ETT med denna energi.

”Ignore all hatred and criticism. Live for what you create, and die protecting it.” – Lady Gaga, en ambitiös och självständig Vädurskvinna.

Månadens hightlights – Dagar att lägga på minnet

2 MARS – MERKURIUS I FISKARNA

Månadens första skifte fylls utav en mycket förstående och flexibel energi som följer med i livets flöde. Tillsammans med Solen i Fiskarna blir detta en mycket konfliktfri vibration som gör att vi kan komma i kontakt med en annan typ utav medkänsla och empati. Vi har möjligheten till att släppa vårt ego och agera med mer visdom, utifrån vårt högre jag. Kanske den perfekta tiden till att ta tag i det där jobbiga samtalet som du skjutit upp framför dig, eller för att ge mer tid till dina nära och kära då du kan känna dig ovanligt harmonisk i din energi. Vi kommer att uppleva en stark support inom vår kreativitet och allt som är utom vår kontroll. Möter ni motgångar under denna tid så är tipset att släppa taget och inte försöka kontrollera det som inte går vår väg. Energierna är med för att guida oss rätt in till det nya astrologiska året och dem styr allra bäst när dem får vara i sitt naturliga flöde. Merkurius i Fiskarna är en energi som är mycket effektiv till att känna in och ”flowa” med i livets vardag. Ta fram dina kreativa verktyg där hemma för detta är en magisk tid för skapande! Let the spirits guide you from within. 

7 MARS – SATURNUS I FISKARNA & FULLMÅNE I JUNGFRUN

Wow! Vilka energier vi har denna dag och inte minst för Er som är född mellan åren 1993–1996 då det finns en stor chans att ni är födda med Saturnus i Fiskarnas tecken. Detta betyder att ni just nu går igenom en livsomvandlande transformation s.k. Saturn-return. Detta går alla människor igenom mellan åldrarna 27–31, vilket symboliserar portalen in till ”vuxenlivet”. Under månaden gång kommer ett fullt inlägg om Saturn-return, Saturnus återkomst, för Er som just nu genomgår denna energi eller vill läsa mer om detta

Denna dag har vi både en fullmåne och ett stort energiskifte för Saturnus som endast sker var tredje år! Tiden har kommit för en större kollektiv förändring. Saturnus har under pandemi-tiden befunnit sig i Vattumannens energi. Detta har gjort att vi har blivit tvungna till att stå starkare i vår egen kraft, samarbeta, och integrera med en alltmer digital värld. Nu tar vi med oss lärdomarna ifrån denna tid och kliver in i ytterligare en ny Saturnus-cykel. När den rationella och strikta Saturnus kliver in i Fiskarnas drömlika värld fylld med fantasi och illusioner så sker någonting magiskt. Ett uppvaknade knackar på vår dörr! Många kommer att uppleva att det ser på livet med nya ögon. Att man nu ser saker o ting som tidigare ha tyckts vara gömda under ytan och möjligheterna till att fullfölja sina drömmar blir allt större. Det är Saturnus som kliver in och ser till att vi under dessa kommande år får en starkare fokus och disciplin till att faktiskt gå emot våra drömmar. Det är som att vår sagovärld möter verkligheten och tvingas integrera med varandra. Till en början kan detta skifte kännas förvirrande eller missledande precis som vilken stor förändring som helst, men vi har nu 3 magiska år framför oss till att lära känna Saturnus i Fiskarna. Man får inte glömma att Fiskarna är det äldsta tecknet vi har och därför också det visaste. Det kommer in med rättvisa, spiritualitet och kreativitet. Saturnus befann sig senaste i Fiskarnas energi 1964 vilket resulterade till världsrevolutionerade events runt om i världen. Alltifrån gigantiska anti-krig protester till den färgglada Flower-power rörelsen och allt vad den inkluderade.

Fullmånen landar i Jungfruns energi som möts utav solen i sin motsatthet Fiskarna. Även här möts vi utav den fina balansen mellan vatten och jord som tillsammans bygger stabilitet och formbarhet. Jungfrun skapar en trygg zon för oss till att inte drömma i väg oss allt för långt bort och tappa fotfäste från vår verklighet. Detta bildar den PERFEKTA balansen till att skapa en struktur och plan för dina kommande drömmar och mål. Utnyttja denna energi till att bygga hälsosamma rutiner i din vardag som inkluderar din spiritualitet, hälsa, och kreativitet. Jungfrun i fullmånen handlar mycket om att skapa en hälsosam vardag som du kan njuta utav och känna dig hemma inom.

16 MARS – VENUS I OXEN

Venus landar i sin hemmaarena hos den trygga och stabila Oxen. Så mysigt! Detta blir en riktigt uppladdningsperiod inför det nya astrologiska året fylld utav omhändertagande och lyx. Fokuset kommer att ligga i vårt eget självvärde så ta hand om din lite extra denna period innan energierna blir alltmer eldiga. Här finner du en mycket bra tid till att integrera med dina nya hälsosamma vanor och verkligen plantera dem in till din vardag. Ta med Er att Oxens energi är väldigt fysisk och är ”All about the pleasure!”. Partner eller ej, detta är den perfekta tiden för fysisk njutning! Du vet mycket väl själva vad du värderar som fysisk njutning så pyssla om dina muskler lite extra under dessa dagar.

19 MARS – MERKURIUS I VÄDUREN

Nu börjar energierna hetta till lite extra och vi känner att ett nytt astrologiskt år är MYCKET nära. Merkurius tjuvstartar in till Vädurens energiska vibration och vi kan uppleva en stark energiboost som kommer in till vårt liv med en spurt. Redan idag kan du känna av det nya starka skiftet som anländer till oss i de nästkommande dagarna med både en nymåne och en ny solenergi på ingång. Det kan vara en härlig dag att förbereda dig inför denna nystart för idag kan du få väldigt mycket gjort ifall du så önskar. Energin är MYCKET aktiv så det är inte en dag att sitta still. Ut och rör på dig, spring ärenden, bocka av to-do listan eller boka in dina nästkommande event. Energin är sprudlande!

20 MARS – SOLEN I VÄDUREN

Den aktiva vibrationen fortsätter och vi har idag Solen i Väduren, också kallad vårdagjämningen. Vi ställer in sommartiden i slutet av veckan och ett nytt astrologiskt år har anlänt! Energin är så peppande. Väduren är vårt yngsta stjärntecken och symboliserar våra allra första år, men också våra äldsta minnen som vi kan titta tillbaka på med stolthet. Det blir mycket eld i atmosfären idag och vi håller riktningen full fart framåt. Vi har en inkommande nymåne som kliver in tätt inpå denna dag så detta är ett ypperligt tillfälle till att sätta dina intentioner i akt. Nu har vi skrivit ner våra mål och vi vet åt vilket håll vi ska, så nu är det rörelsen som ska in i bilden och till detta har vi alla energier som krävs. Det handlar främst om ”jaget” och vår självbild nu, så på med krigardräkten och bevisa för dig själv att du är kapabel till precis vad du vill i det här livet.

21 MARS – NYMÅNE I VÄDUREN

Bara några timmar senare har vi en Nymåne i Väduren som infaller den 21 mars. Det kan inte bli så mycket bättre start på det nya astrologiska året än så här! Det är dags att ta ställning och fokusera på din egen utveckling framåt. Vi har Solen, Merkurius, Nymånen, OCH Jupiter i Väduren just nu, och universum tyckte inte att det här räckte för oss. Alla planeter befinner sig även på Vädurens hemmaarena i första huset, vilket maxar energin upp till toppen. Dem är här för att visa dig att du är värdig att delta i dina vildaste drömmar. Att du ska tro på din stryka och kapacitet. Att du bär på en inre krigare som aldrig skulle svika dig när livet känns lite tyngre än vanligt. Tillåt dig att bada i denna energi, drick denna energi, och bli ETT med denna energi. 

” Ignore all hatred and criticism. Live for what you create, and die protecting it.” – Lady Gaga, en ambitiös och självständig Vädurskvinna. 

23 MARS – PLUTO I VATTUMANNEN

Wow, som att vi inte har haft tillräckligt med stora skiften denna månad. Den undre världens planet Pluto symboliserar djupa transformationer och avslöjanden. Plutos uppgift är att klä av och blotta det som är ur balans på vår planet och den stannar i en energi alltifrån mellan 12–31 år. Sedan 2008 befunnit sig i jordtecknet Stenbocken som ligger allra högst upp i astrologikartan och symboliserar vår offentliga representation. Vad betyder då detta? Jo, under de senaste 15 åren har världen fått bevittna STORA transformationer inom denna energi som symboliserar både vår ambitiösa målinriktning och det feminina. Detta har bidragit till stora avslöjanden för den allra högsta maskulina energin vilket idag presenterar samhällets s.k. högre män med makt. Netflix släpper dokumentären om Jeffery Epstein, Me-too-rörelsen skapades, och rättigheter kring den sexuella människohandeln lyftes till ytan. Stenbockens energi skapade en revolutionerande transformation kring balansen emellan det feminina och maskulina i vår maktstruktur, vilket har lett till ett extremt nedbrytande för de män som tidigare haft makten och stora finansiella kriser. 

Pluto kliver alltså in och gör ett mycket stort och revolutionerande arbete på vår planet, och är du precis som jag födda med en stark Plutonisk energi så betyder det att du kommer att behöva gå igenom stora transformationer inom din personliga kraft och livsväg. Energin är som en Fenix. Den är inte lätt att vara i kontakt med, men det finns ingen energi som är lika stark och oövervinnerlig som den, och nu kliver den in i Vattumannen. Eftersom Pluto symboliserar den undre världen och det gömda som vi ännu inte ser så kan det vara svårt att förutspå vilka transformationer den har planerade för mänskligheten den här gången. Det vi vet är att Vattumannen symboliserar humanism, teknologi, internet, framtiden, social rättvisa, och frihet. Eftersom Plutos uppgift är att lyfta det som inte funkar i vår värld så skulle vi kunna förvänta oss transformationer inom mänsklighetens emotionella avskildhet och vår tolerans för mänskliga olikheter och kulturer. Det doftar kollektivt samarbete och vi får helt enkelt se vad framtiden har planerat för oss under de nästkommande 20 åren!

25 MARS – MARS I KRÄFTAN

Vår eldiga och drivna planet Mars landar i charmtrollet Kräftan denna vecka, vilket kommer att bidra med ännu mer fokus till oss. Då Kräftans energi söker sig till trygghet och säkerhet så kommer den se till att Ni är skyddade ifrån förändring eller onödigt drama under denna tid. Alltså inte den bästa tiden här att lösa konflikter eller göra spontana infall. Att denna energi kliver in just nu ska vi verkligen utnyttja på rätt sätt men det krävs en balans emellan målet och säkerheten. Safety first! Vi har Vädurens driv med oss på vår sida och får Kräftans energi känna att vi har ett mål i sikte då kan de gå fort framåt. Detta är två kardinala tecken som samarbetar här, vilket betyder att energin kommer vilja att vi tar på oss ledarrollen och sätter riktning framåt. Men som sagt, tryggt och säkert.

Amanda V. Nordin
Astrologer/Psychic Healer/Creative Artist
@amandavnordin

Contact: amandavnordin@gmail.com
Longbeachlife.se